Sosyal Medya

Güncel

Silopi’de hendek terörü

90’lardaki kurtarılmış alan stratejisini tekrar hayata geçirmeye çalışan PKK, güvenlik güçlerinin girişini engellemek için Silopi’ye hendek kazdı. Örgüt, hendekleri kapatmaya gelen polislere roketatar, bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polisin teröristlere karşılık vermesi üzerine 3 kişi öldü. Roketatarın vurduğu araçtaki bir polis ise ağır yaralandı.



Terör örgütü PKK'nın 1990'lı yıllarda uygulamaya çalıştığı “Kurtarılmış alan” stratejisini tekrar hayata geçirmek için yeni adres olarak Silopi'yi seçti. Örgüt mensupları birkaç gün önce sokak giriÅŸlerine hendekler kazarak polisin ilçeye girmesini engellemeye ve bu alanlarda kontrolü ele geçirmeye çalıştı.

POLÄ°SLERE SÄ°LAHLI SALDIRI

Dün sabah saatlerinde emniyet güçleri zırhlı kepçeler ve çok sayıda güvenlik personeliyle hendekleri kapatmak için çalışma baÅŸlattı. Hendek kapatma çalışması sürerken terör örgütünün gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (Y-DGH) militanları polise ve zırhlı kepçeye roketatar, bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polisin teröristlere karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 3 kiÅŸi öldü, 2'si polis 7 kiÅŸi yaralandı.

HENDEKLERE MAYIN DÖÅžEDÄ°LER

Emniyetin ilk tespitlerine göre PKK, açtığı hendeklere mayın ve el yapımı patlayıcılar da döÅŸediÄŸi ortaya çıktı. Büyük bir katliama hazırlanan terör örgütünün saldırıları üzerine Silopi adeta hayalet kente döndü. VatandaÅŸlar evlerine kapanırken uzun süre kimse dışarı çıkmadı. Saldırılarda yaralananlar Silopi Devlet Hastanesi baÅŸta olmak üzere çevredeki hastanelere sevk edildi. Polisin hastane bahçesinde geniÅŸ güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

SOSYAL MEDYADA TERÖR YALANI

Polise silahlı saldırıda bulunan ve ortalığı savaÅŸ alanına çeviren teröristler sosyal medyada kısa sürede Silopi'de "katliam var" yalanını yaydı. Terör örgütüne yakın hesaplar, Silopi'deki olaylarda 3 vatandaÅŸların evlerinin polis tarafından yakıldığını öne sürdü ancak konuyla ilgili paylaşılan fotoÄŸrafın, terör yandaÅŸları tarafından kullanılan molotoflardan çıkan alevlere ait olduÄŸu belirlendi. Suriye'de rejim tarafından yapılan varil bombalı saldırılardan sonra çekilen fotoÄŸraflar da Silopi'den çekilmiÅŸ gibi gösterildi. Sosyal medyada “SilopidePolisTerörüVar” etiketiyle, Mısır'dan tetikçilerin fotoÄŸrafı paylaşılarak 'Silopi'de keskin niÅŸancılar insanları hedef
aldı' yalanı da yayıldı.

Polis aracına roketatar isabet etti

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 



Hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine teröristler önce ateÅŸ açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Ä°ki saate yakın süren çatışmalarda 3 kiÅŸi hayatını kaybetti. Çatışmalar sırasında PKK'lıların attığı roketatar polis aracına isabet etti.
Büyük hasarın oluÅŸtuÄŸu araçtaki polis memuru ağır yaralandı.

YPG cenazesi ile halkı tehdit etti

PKK saldırılarıyla vatandaÅŸlara hayatı zindan eden PKK, Silopi halkının ana geçim kaynağı olan Habur Gümrük Kapısı'nı da iÅŸlevsiz hale getirmek için 4 AÄŸustos'ta ilçede bildiri dağıttığı ortaya çıktı. PKK'nın silahlı kanadı HPG imzalı bildiride, Irak'taki çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazesinin sınırda bekletilmesi üzerine Silopililere ültimatom veren PKK'lılar ÅŸu ifadeleri kullandı: “4 AÄŸustos'tan sonra Irak'a gidip gelecek hiçbir araç gümrüÄŸe gitmemelidir. Gümrük kapısı tümden kapanmalıdır.
4 AÄŸustos'tan sonra Irak'a gidip gelecek tüm araçlar hedefimizde olacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.